Cykelholder

car_racks_mDe mest populære transportkøretøjer blandt danskere er biler og cykler. Men spørgsmålet er så; hvordan kan man bedst muligt kombinere disse to køretøjer, hvis man både vil sikre den bedste løsning for cyklen og bilen?
Ligegyldigt om det er en mountainbike, racercykel, børnecyklen eller noget helt fjerde så vil man være helt sikker på, at man kan regne med at cykelholderen udfører jobbet så hverken cykel eller bil lider overlast.
Med hvad er det egentlig at vi kræver af cykelholderen? – Og hvilke nogle lever op til vores krav?

Først og fremmest kommer det an på hvorvidt man har anhængertræk eller ej. Mulighederne for et cykelstativ uden anhængertræk er:

  • En montering på bagklappen.
  • En montering på taget.

Hvis man derimod har anhængertræk så bliver mulighederne straks lidt bredere. Mulighederne for cykelholder til anhængertræk er:

  • Benytte et sakselingende stativ som bliver spændt fast direkte på anhængertrækket
  • Montere en platform på trækket

Det fortrukne og nemmeste system er dem som kan monteres direkte på anhængertrækket. Men eftersom at det i Danmark er et lovkrav at man kan læse hele nummerpladen, er det vigtigt at man er opmærksom på dette når man benytter en cykelholder.

Ekstra nummerplade og lygtebom

Ved de fleste cykelholdere er det nødvendigt med en ekstra nummerpladeholder samt nummerplade, som bliver sat udenpå cyklerne for at nummerpladen er synliggjort. Nogle af de større cykelholdere har nummerpladeholder med lys indkluderet. En nummerpladeholder med lys kan købes her.
Den tredje nummerplade ligner ikke de andre to nummerplader, men har derimod røde tal. Denne nummerplads kan bestilles enten direkte ved SKAT nummerpladeekspedition ved udfyldelse af en blanket, men kan også med fordel bestilles problemfrit over nettet ved Motorregistret.
Prisen for en ekstra 3. nummerplade er 110 kr.
Information vedrørende bestilling kan læses hos SKAT.

Hvis det er ’sakselingende cykelholder eller cykelholder med fastspændelse på bagklap’ du vælger, så skal den tredje nummerplade placeres i en lygtebom, så det er muligt for andre trafikanter at se dine lys.

Cykelholere til x cykler

Vi har allerede beskrevet de mange muligheder for placeringen af cykelholderen, men du skal også tage højde for antal af cykler du ønsker at transportere med din cykelholder. De fleste cykelholdere kan transportere 2-4 cykler. De fleste cykelholdere du kan finde her på side vil have antal cykler de kan transportere.

Cykelholder til barnevogn

Mange benytter også en cykelholder til at transportere deres barnevogn eller klapvogn. Det er ikke alle cykelstativer som understøtter dette, og man bør derfor gå efter en lidt større cykelholder. Leder du efter en cykelholder til barnevogn, så kan du kigge nærmere på Thule cykelholdere.

Klik på linksene nedenfor for at læse mere og finde den helt rigtige cykelholder til din bil med eller uden anhængertræk.

Cykelholder til anhængertræk

På denne side har vi fundet et udpluk af de bedste og billigste cykelstativer til anhængertræk. Klik dig videre for at finde den rigtige cykelholder til din bil.

Cykelholder uden angængertræk (bagklap cykelstativ)

Ikke alle biler i dag har ikke anhængertræk og er derfor tvunget til at købe et anderledes cykelophæng. Det kan enten være til bagklappen eller til taget. På ovenstående side har vi udvalgt nogle cykelholdere til bagklap.

Cykelholder til taget

Fortrækker du at have cyklerne på taget, så bør du klikke dig videre til dette link. Vi beskriver nogle af de ting som du skal være opmærksom på med en cykelholder til tag bøjler.

Thule cykelholdere

Nogle af de bedste cykelholdere er lavet af Thule cykelholder som kan håndtere op til 4 cykler. De har rygte for at være en rigtig god kvalitet. Vi kigger nærmere på Thule’s cykelholere på denne side.